Webdesign: zeer belangrijk

Wij van Waes Webdesign weten het natuurlijk al veel langer: webdesign is van enorm groot belang. Onze mening wordt nu ook onderstreept door een aantal onderzoeken. De resultaten uit die studies laten zien dat webdesign belangrijk is voor de eerste indruk die iemand van een bepaalde partij krijgt. In deze blog proberen we dat verhaal wat meer handen en voeten te geven, zodat u ook begrijpt waar wij het over hebben.

Webdesign

Wat bedoelen we nu eigenlijk met webdesign? De simpelste uitleg van dat begrip: webdesign is alles wat te maken heeft met het design van de website. Een volgende vraag die u waarschijnlijk heeft: maar wat is dat dan allemaal? Hiermee bedoelen we uiteraard het gebruik van kleur en foto. Hoe ziet de website er uit als ik er naar toe surf? Daarnaast omvat het begrip webdesign ook de gebruiksvriendelijkheid. Hoe eenvoudig kan je door de menu’s op de website heen en hoe kom je snel in contact met de partij achter de website?

Studies

Zoals we in de inleiding al even aan u lieten weten, zijn er de laatste tijd wat studies afgerond die keken naar het thema webdesign. Uit die onderzoeken kwamen dus telkens dezelfde resultaten: voor de eerste indruk die iemand van jou of jouw organisatie krijgt, is het belangrijk om een goed webdesign te hebben staan. Niet alleen gaat het er om of jouw foto’s en teksten mooi en goed zijn, maar vooral gaat het er om hoe snel iemand wat vindt op je site. Is jouw website zo ingericht (ook webdesign) dat de bezoeker direct weet waar hij moet zijn? Komt hij of zij direct uit bij de informatie waar naar hij of zij op zoek is? Ook die aspecten zijn meegenomen in de studies en hebben dus te maken met webdesign. Een goed voorbeeld van een site met een helder webdesign is Vrijdagonline.nl.